טיפול סיעודי
מדריך לקבלת גמלת סיעוד
You are here:

מדריך זה יסייע לכם בהגשת הבקשה לגמלת סיעוד.

תנאי זכאות – גמלת סיעוד ניתנת לאדם שהגיע לגיל פרישה, מתגורר בקהילה (בביתו או בדיור מוגן במחלקות עצמאיות), וזקוק לעזרה בפעולות היום-יום או להשגחה בבית למען בטיחותו וכן נקבעת בהתאם להכנסתו.

מחשבון ביטוח לאומי לבדיקת זכאות גמלת סיעוד

למחשבון ביטוח לאומי לבדיקת זכאות לגמלת סיעוד לחץ כאן

שלבי הבקשה לגמלת סיעוד

1. מילוי טופס התביעה לגמלת סיעוד - להסבר מפורט לחץ כאן

  • למילוי הטופס: לחץ כאן
  • לשם מילוי טופס התביעה ניתן להיעזר בשירותי הייעוץ לאזרח הותיק של המוסד לביטוח לאומי, כמו כן בכל שאלה ובעיה בנוגע לתהליך הגשת התביעה תוכלו לפנות אלינו באמצעות הטלפון ונשמח לעמוד לשירותכם.
  • לטופס התביעה יש לצרף את המסמכים הבאים:
  1. מסמכים רפואיים עדכניים– תדפיס מידע רפואי הכולל את תמצית התיק הרפואי, אבחנות, טיפולים ותרופות, או סיכום אשפוז שהתקיים ב-3 חודשים האחרונים.
  2. אישורי הכנסות– אישורים על ההכנסות שלך ושל בת זוגך (למעט קצבאות ביטוח לאומי ואישורי רנטה או כל קצבה לניצולי שואה ונרדפי הנאצים), עבור שלושה חודשים מתוך ארבעת החודשים האחרונים.
    בהתאם לצורך:
  3. ייפוי כוח– אם מגיש התביעה והחתום עליה הוא אפוטרופוס ולא תובע הקצבה עצמו, יש לצרף לתביעה גם העתק צו אפוטרופוס.
  4. תעודת עיוור– עיוור צריך לצרף לתביעה העתק של תעודת העיוור.
  5. בני 90 ומעלה שבחרו להיבדק על-ידי רופא גריאטרי במקום מעריך, יצרפו אישור שמילא הרופא עם חותמת המוסד הרפואי הציבורי שנערכה בו הבדיקה, על גבי טופס הערכה תפקודית לתביעה המקוונת, או נספח ב' בטופס התביעה המודפס.
  6. אם התובע מתגורר במוסד או בית אבות– יש לצרף אישור שמילאה הנהלת המקום על-גבי טופס אישור מגורים במוסד או בבית אבות לתביעה המקוונת, או בסעיף 9 בטופס התביעה.
  • אופן הגשת המסמכים: ניתן למלא טופס מקוון באתר ביטוח לאומי או למלא טופס באופן ידני ולשלוח אותו יחד עם המסמכים- באמצעות אתר האינטרנט, בדואר, בפקס או בתיבת השירות של הסניף המקומי.
  • לפרטים נוספים באתר ביטוח לאומי: לחץ כאן

2. בדיקה תפקודית

  • לאחר הגשת התביעה, תביעתך תיבדק בהתאם למסמכים הרפואיים, ומעריך מטעם הביטוח לאומי יתאם עימך ביקור בית,
    כדי לבדוק את יכולת התפקוד שלך בסביבת מגוריך. במקרים מסוימים ניתן יהיה לקבוע זכאות לגמלה על סמך מסמכים רפואיים שמסרת, ללא צורך בבדיקת מעריך.
  • לצורך הבדיקה התפקודית, יגיע לביתך נציג מטעם ביטוח לאומי אשר יבדוק את מצבך, למידע נוסף על הבדיקה בבית לחץ כאן.

3. משך התהליך

תהליך קבלת הזכאות יכול להמשך כחודש וחשוב שתדעו שאנו כאן בשבילכם מהרגע הראשון. אנו נלווה אתכם לאורך הדרך ונקל עליכם ככל שניתן.
בנוסף, במידת הצורך, עד שתקבלו את הזכאות, נעניק לכם מטפל מטעם חברתנו באופן מיידי וללא תשלום.

4. ההחלטה

בהתאם לתוצאות הבדיקה, לגובה הכנסות ולפרמטרים נוספים, ביטוח לאומי יקבל החלטה לגבי זכאותכם לגמלה ובמידה וקבע כי ישנה זכאות- הוא יעניק לכם אישור ויקבע את אחוז הגמלה והיקף שעות הזכאות מביטוח לאומי.

5. ביקור וקביעת תכנית טיפול

עובד סוציאלי מטעם מענית ייפגש אתכם על מנת לקבוע את תכנית הטיפול הרצויה לכם על בסיס צרכי המטופל ויתאים את המטפל/ת המתאימ/ה עבורכם. לאחר השמת המטפל, עובד מקצועי ילווה אתכם לאורך הדרך באמצעות ביקורי בית ומעקב על מנת לוודא שאתם מקבלים את הטיפול הטוב ביותר.

רוצים להתייעץ?

מחפשים מטפלת? השאירו פרטים ונחזור אליכם.