הקרן לרווחה לנפגעי שואה מממנת שירותי סיעוד של תוספת שעות סיעוד שבועיות לניצולי שואה השוהים בביתם ותלויים לחלוטין בזולת או התלוי בזולת במידה רבה ביותר.
האפיק ממומן ע"י ועידת התביעות ומדינת ישראל באמצעות הרשות לזכויות ניצולי השואה – משרד האוצר.
לתשומת לבכם, בעקבות שינוי תהליכים באפיק תוספת 9 השעות, ניצולי שואה שימצאו זכאים לסיוע יוכלו ליהנות מהטבה זו מבלי הצורך להגיש טפסים.
זכאי לקבלת סיוע שירותי סיעוד מי שעונה לקריטריונים הבאים (במצטבר):
1. מי שחיו תחת הכיבוש הנאצי בתקופת מלחמת העולם השנייה ושעברו את התקופה בגטאות, מחנות ריכוז או במסתור, תוך סיכון חיים או שחיו בארצות שהיו גרורותיה של גרמניה הנאצית כמו רומניה, בולגריה, צרפת, איטליה, לוב, טוניס, הולנד והונגריה וסבלו מרדיפות הנאצים. וכן מי שברחו משטח הכיבוש: מגרמניה אחרי 1933, מאוסטריה אחרי 1938, ומיתר הארצות אחרי פרוץ המלחמה וכיבוש עד ליום 8.5.1945.
2. נפגע השואה, סיעודי, תלוי לחלוטין בעזרת הזולת בכל פעולות היומיום , והוגדר ע"י המוסד לביטוח לאומי כזכאי לגמלת סיעוד בשיעור 150% או 168% כשירותים באמצעות ספקי סיעוד , או זכאי לקצבת שר"מ (שירותים מיוחדים) בהיקף 105% או 175% או זכאי לשעות "עזרה לזולת" מטעם משרד הביטחון בהיקף 66 שעות חודשיות לפחות.
איך מממשים את הזכאות?
הליך מימוש הזכאות מתחלק לשניים, ותלוי בשאלה איזה סוג קצבה מקבל המבקש: גמלת סיעוד בעין או גמלת סיעוד בכסף.
תהליך מימוש הזכות למקבלי גמלת סיעוד בעין
מבקש המקבל גמלת סיעוד בעין מהמוסד לביטוח לאומי יגיש בקשה לתוספת שעות עבודה בפועל של המטפל הסיעודי. הבקשה הזו תידון בקרן לרווחה. מאז אפריל 2018 אין צורך להגיש טפסי בקשה לקרן, ובמידה ותמצא זכאי הפרטים יעברו אל הקרן והיא תפנה אליך.
ניצולים אשר עומדים בתנאי הזכאות ולא קיבלו פנייה מהקרן יכולים לפנות ישירות לקרן לרווחה לנפגעי השואה בישראל.
תהליך מימוש הזכות למקבלי גמלת סיעוד בכסף
מבקש המקבל גמלת סיעוד בכסף מהמוסד לביטוח לאומי יגיש בקשה לקבלת תוספת השעות כגמלה בכסף דרך ועידת התביעות. יש לשים לב כי מצרפים אל טופס התביעה את כלל המסמכים המצוינים באתר הביטוח הלאומי.
אנחנו כאן, לצידכם
צוות מענית סיעוד ישמח לסייע לכם בהגשת הבקשה, כדי שתמצו את זכויותיכם עד תום. גם אם אתם כבר מקבלים גמלה, ולא בטוחים האם מגיעה לכם תוספת, אתם מוזמנים לפנות אלינו.